- 0532 328 18 96
- Pzts-Cmts (08 - 19)
- bilgi@veyselbasar.com.tr
Aort, kalpten çıkan vücudun en büyük atardamarıdır. Yetişkinde çapı ortalama 35mm.dir. Bunun 40 mm üzerinde genişlemesi anevrizma olarak kabul edilir. Anevrizmatik aort, yükselen kan basıncı ile birlikte patlama riski taşıdığı için gerekli medikal tedavi düzenlenerek yakından takip edilmelidir. Belli çapın…
Kapalı bypass Bypass ameliyatı, temel olarak, koroner damarın tıkalı kısmının sonrasına damar yerleştirilerek, kalp kasına giden kan akımının sağlanması esasına dayanan bir köprüleme işlemidir. Bunun için greft olarak en sık, hastanın göğüs içi meme damarı (LİMA), bacak toplar damarı (safen)…
Varis nedir? Çalışma hayatının getirdiği zorunluluklar ve günlük yaşam ihtiyaçlarına bağlı olarak hayatımızın önemli bir kısmını ayakta kalarak geçiriyoruz. Bunun yanında kilo alışverişleri, gebelikler, hareket kısıtlılığına neden olan hastalık veya ameliyatlar yaşıyoruz. Ya da kimimiz dar giyinmeyi, kimimiz topuklu giymeyi…
Siyanoz, cildin, dudakların, tırnak yataklarının ve mukoz membranlarının mavi veya morumsu bir renk alması durumudur. Bu renk değişikliği, dokulara yeterli oksijen taşınmaması veya kandaki oksijen seviyesinin düşük olması sonucu ortaya çıkar. Siyanoz, genellikle altta yatan bir sağlık sorununun belirtisi olarak…
Perikardit, kalbi çevreleyen ince, iki katmanlı bir zar olan perikardın iltihaplanmasıdır. Bu durum, göğüs ağrısı ve diğer semptomlara neden olabilir ve çeşitli faktörler tarafından tetiklenebilir, örneğin viral enfeksiyonlar, bazı tıbbi tedaviler, göğüs yaralanmaları ve bazı sistemik hastalıklar. Perikardit belirtileri genellikle…
Aort damarı yırtılması, aortun duvarlarında meydana gelen ciddi bir yırtık veya kesiktir. Aort, kalpten çıkan ve vücuda kan taşıyan en büyük arterdir. Bu durum, tıbbi adıyla aort diseksiyonu olarak bilinir ve acil tıbbi müdahale gerektiren çok ciddi bir sağlık sorunudur.…
Kalp çarpıntısı, kalbin normalden daha hızlı veya güçlü atması olarak tanımlanabilir. Birçok farklı faktör kalp çarpıntısına neden olabilir. Bunlar arasında stres, anksiyete, egzersiz, kafein, nikotin, ateş, hamilelik, bazı ilaçlar ve bazı sağlık durumları (örneğin, tiroid hastalıkları, düşük kan şekeri, elektrolit…