Aort Anevrizması Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

  • -
  • Sağlık Rehberi
  • -
  • Aort Anevrizması Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
Aort Anevrizması Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Aort, kalpten çıkan vücudun en büyük atardamarıdır. Yetişkinde çapı ortalama 35mm.dir. Bunun 40 mm üzerinde genişlemesi anevrizma olarak kabul edilir. Anevrizmatik aort, yükselen kan basıncı ile birlikte patlama riski taşıdığı için gerekli medikal tedavi düzenlenerek yakından takip edilmelidir. Belli çapın üzerinde genişleme olursa tedavisi cerrahidir. Ameliyat teknikleri hastadan hastaya farklılık göstermekle birlikte, temelde anevrizmatik segmentin greft ile (yapay damar) değiştirilmesi esasına dayanır. Aort anevrizma ameliyatı tecrübeli el ve ekiplerde yüksek başarı ile yapılabilmektedir.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kalp ve damar cerrahisi alanında hizmet vermektedir. Sunulan bazı hizmetler şunlardır: Aort anevrizması ameliyatları, kapalı anevrizma ameliyatları, açık ve kapalı bypass ameliyatları, kalbi durdurmadan bypass ameliyatları,  aort ve mitral kapak ameliyatları, periferik damar cerrahisi, koltuk altı ve minimal invaziv kalp ameliyatları, varis tedavisi gibi birçok tedavilerimiz vardır.

Çalışma Saatleri

Pazartesi : 08:00 - 19:00
Salı : 08:00 - 19:00
Çarşamba : 08:00 - 19:00
Perşembe : 08:00 - 19:00
Cuma : 08:00 - 19:00
Cumartesi : 08:00 - 17:00
Pazar : Kapalı

Web sitesinde yer alan içeriklerin tamamı bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi yöntemleri için mutlaka doktorunuza başvurunuz.