Kapalı Bypass

  • -
  • Sağlık Rehberi
  • -
  • Kapalı Bypass
Kapalı Bypass

Kapalı bypass

Bypass ameliyatı, temel olarak, koroner damarın tıkalı kısmının sonrasına damar yerleştirilerek, kalp kasına giden kan akımının sağlanması esasına dayanan bir köprüleme işlemidir. Bunun için greft olarak en sık, hastanın göğüs içi meme damarı (LİMA), bacak toplar damarı (safen) ve kol atardamarı (radial) kullanılmaktadır. Geleneksel olarak bypass ameliyatı sternum (iman tahtası) kemiği kesilerek yapılmaktaydı. Son yıllarda teknik beceri ve teknolojik ekipmanlardaki gelişmeyle birlikte, sol meme hizasından yaklaşık 6-7 cm.lik kesiden yapılabilmektedir. Bu yolla yapılan bypassın açık bypasstan temel olarak bir farkı yoktur.

Kalbin bütün damarlarına bu yöntemle bypass yapılabilmektedir. Kapalı yöntemle koroner bypass ameliyatı, hastanın lezyonları ve klinik durumuna göre çalışan kalpte veya kalp akciğer makinası yardımıyla kalp durdurukarakta yapılabilmektedir. Yöntemin açık yönteme göre bazı avantajları; kısa hastane kalış süresi, hastanın sırt üstü yatmak zorunda kalmaması, daha az kan transfüzyonu ve günlük hayata hızlı dönüş gibi avantajları mevcuttur. Açık yönteme göre ameliyat süresi bir miktar uzamaktadır. Hastanın bu yönteme uygunluğu cerrah tarafından belirlenmektedir.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kalp ve damar cerrahisi alanında hizmet vermektedir. Sunulan bazı hizmetler şunlardır: Aort anevrizması ameliyatları, kapalı anevrizma ameliyatları, açık ve kapalı bypass ameliyatları, kalbi durdurmadan bypass ameliyatları,  aort ve mitral kapak ameliyatları, periferik damar cerrahisi, koltuk altı ve minimal invaziv kalp ameliyatları, varis tedavisi gibi birçok tedavilerimiz vardır.

Çalışma Saatleri

Pazartesi : 08:00 - 19:00
Salı : 08:00 - 19:00
Çarşamba : 08:00 - 19:00
Perşembe : 08:00 - 19:00
Cuma : 08:00 - 19:00
Cumartesi : 08:00 - 17:00
Pazar : Kapalı

Web sitesinde yer alan içeriklerin tamamı bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi yöntemleri için mutlaka doktorunuza başvurunuz.